Geplaatst op

Maak kennis met de grijze keuken

Is de kleur grijs alleen voor grijze muizen? Welnee! Grijs is een stoere kleur met ongekende mogelijkheden! Bij Superkeukens vind je een ruim aanbod grijze keukens in de meest uitlopende stijlen. Van stoer tot modern. Lees er meer over op onze blog!

Wil je een nieuwe keuken, maar weet je nog niet goed welke kleur deze moet hebben? Wij begrijpen je volkomen, want er zijn zoveel kleuren … dat is lastig kiezen! Zo kan je kiezen voor een spierwitte keuken, een roomwitte keuken of een keuken in gebroken wit. Of je kiest voor een zwarte of antracietkleurige keuken. Wil je een fleurige keuken, dan heb je de keuze uit pasteltinten als mintgroen, zachtroze, lichtgeel en babyblauw. Of je volgt de trend en gaat voor mosgroen, kobaltblauw of okergeel. Word je echter niet warm of koud van deze kleuren, dan tippen wij jou graag over een andere prachtkleur. Wat denk je van grijs?

Rustige en subtiele kleur

Grijs is de kleur van dit moment. Het is een rustige en subtiele kleur en je ziet deze kleur steeds vaker in woningen terug. Waar men voorheen een wit interieur had, zie je nu vaak een grijs interieur. Grijs is minder besmettelijk dan wit (wat ideaal is in de keuken!). Het heeft een warmere tint en zorgt voor een mooi contrast met bijvoorbeeld de witte meubels in huis. Bovendien is grijs ook weer wat vriendelijker en rustiger dan de kleur zwart. Kortom: grijs zit tussen wit en zwart in. Het combineert het beste van die twee kleuren, zodat grijs een mooie opzichzelfstaande kleur is!

Grijs combineren met kleur

Vijftig tinten grijs? Welnee, er zijn nog veel meer grijstinten beschikbaar! Zo heb je grijs met een rode ondertoon, gele ondertoon, blauwe ondertoon, groene ondertoon, paarse ondertoon en roze ondertoon. Grijs wordt namelijk gemaakt door wit en zwart met elkaar te mengen. De hoeveelheid wit of de hoeveelheid zwart bepaalt hoe licht of donker de grijstint wordt. Vervolgens wordt er vaak nog een kleur aan toegevoegd, zoals blauw of paars. Hierdoor kan je kleine kleuraccenten aanbrengen. Doordat er in veel grijstinten gebruik wordt gemaakt van gekleurde ondertonen, kan je grijs goed combineren met een andere kleur. Zo kan je een grijze keuken heel goed combineren met een okergele muur. Of een grijze keuken met donkerblauwe accessoires.

Grijs in de keuken

Ben jij fan van grijs? Kies dan voor een keuken met grijze fronten! Dit geeft jouw keuken een chique uitstraling, maar kan – afhankelijk van de grijstint – ook zorgen voor een stoere en industriële look. Of je creëert een romantische keuken met een lichtgrijze tint. Kortom: de mogelijkheden zijn legio, vooral wanneer je nadenkt over de beschikbare keukenfronten (mat of glanzend), knoppen en handgrepen en werkbladen. Met name in het werkblad kan je een grijze look heel mooi laten uitkomen. Kies bijvoorbeeld voor een afwijkende kleur grijs óf kies voor een aanrechtblad in éxact dezelfde kleur als de keukenfronten. Er zijn allerlei grijze aanrechtbladen verkrijgbaar, van lichtgrijs tot donkergrijs, met een nerf, in betonlook en in verschillende materialen. Op onze website kan je gratis drie werkbladstaaltjes bestellen. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden!

Bron: superkeukens.nl