Geplaatst op

Maak kennis met de romantische keuken

Voeg een vleugje romantiek toe aan je keuken! Denk aan pasteltinten, glaskasten en sierlijke vormen. Romantiek op en top. In dit blogbericht vertellen we je graag hoe je jouw keuken een romantische uitstraling geeft.

Ben jij een romantisch type? Bestaat het interieur in jouw woning uit lichte kleuren, zoals roze, beige of mint? In jouw huis ingericht met allerlei gezellige accessoires, een open haard en tal van kussentjes, kleedjes en knusse dekens? Als je op één of meer van deze vragen ‘ja’ kan antwoorden, dan heb je een voorkeur voor een romantisch interieur. Wil je deze stijl doortrekken naar de keuken? Superkeukens geeft jou enkele tips hoe je een romantische keuken realiseert! Gelijk al één van onze romantische keukens bekijken? Onze nieuwste aanwinst in de collectie is keuken Vinci Blauwgrijs.

Tip 1: Keuken met pasteltinten

In interieurtrends zie je steeds vaker pastelkleuren opduiken. Pastelkleuren zijn lichte poederkleuren, zoals babyblauw, blauwgrijs, zachtroze, lichtlila en mintgroen. Deze kleuren hebben een romantisch en zacht karakter en kunnen heel goed in de keuken verwerkt worden. Zo is het mogelijk om de fronten van je keuken te voorzien van een pastelkleur, zoals babyblauw of mintgroen. Vind je dit nog iets té gewaagd, dan kan je er ook voor kiezen om enkel de keukenmuren te voorzien van een pasteltint. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een rustige basiskleur op de muur en keukenfronten, maar je helemaal uit te leven met pastelkleurige accessoires. Aan jou de keuze!

Tip 2: Warme materialen in jouw keuken

Een andere manier om romantiek aan jouw keukeninterieur toe te voegen, is door gebruik te maken van warme, natuurlijke materialen. Deze geven jouw keuken een knusse en gezellige uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van hout, zoals licht eikenhout of beukenhout. Een andere mogelijkheid is het gebruik van gekleurde spoelbakken en kranen, zoals spoelbakken en kranen van koper en goud. Je kan natuurlijk ook kiezen voor het warme materiaal leer: rust jouw keuken uit met de nieuwste trend, namelijk lederen handgrepen!

Tip 3: Glaskasten als keukenkastjes

Glaskastjes geven jouw keuken meteen een heel sfeervol karakter. Jouw mooiste servies staat niet langer weggestopt, maar kan pronken achter glas. Combineer met bijpassende accessoires en verander de setting zo nu en dan. Zo geef je steeds een nieuwe sfeer aan jouw keuken.

Tip 4: Sierlijke, ronde vormen in de keuken

Moderne keukens zijn vaak voorzien van rechte vormen, zoals rechthoekige keukenbladen en strakke afwerkingen. Dit ziet er natuurlijk hartstikke mooi en stijlvol uit, maar het draagt niet bij aan een romantische sfeer in de keuken. Wil je een zachte uitstraling bereiken, dan kan je kiezen voor sierlijke, ronde vormen. Kies bijvoorbeeld voor een ronde keukentafel en stoelen met een ovale zitting. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om het keukenblad te voorzien van afgeronde hoeken. Een sierlijk handgreepje geeft jouw keukenkastjes direct een landelijke sfeer. En wat denk je van een spoelbak en keukenkraan met afgeronde vorm?