Geplaatst op

Pastasaus van pompoen

Of je nu Halloween viert of niet: pompoen hoort bij deze tijd van het jaar. Maar steeds weer die pompoensoep gaat ook een beetje vervelen, toch? Probeer daarom eens dit vegan recept van SuperKeukens voor romige pastasaus met pompoen!

Recept pastasaus van pompoen

Bereidingswijze voor 4 personen:

  • Verwarm de oven alvast voor op 200 graden en snijd een flespompoen van ongeveer 750 gram in kleine stukjes. De schil kun je laten zitten. Strooi wat kaneel over de pompoen, leg de blokjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in ongeveer een half uur zacht in de oven.
  • In de tussentijd snijd je twee teentjes knoflook en twee rode uien in kleine stukjes en bak je deze met wat gesmolten kokosolie in een pan op hoog vuur. Doe er ook een theelepel zwarte peper en kurkuma bij. Zijn de ui en knoflook lekker zacht? Doe het dan, samen met de pompoen en een kopje zoutarme groentebouillon, in de blender en mix er een dikke saus van. Vul de saus aan met warm water totdat je de gewenste dikte hebt bereikt. Roer de saus door je al dente (beetgaar) gekookte pasta en laat de saus en de pasta nog even twee minuutjes op laag vuur met elkaar mengen.

Eet smakelijk!

Leuke weetjes over pompoenen

Dat pompoen heel lekker is, dat weet je al. Maar wist je dit al over pompoenen?

  • De pompoen is een vruchtgroente: het is familie van de komkommer en de meloen.
  • Pompoenen zijn supergezond. Ze bevatten weinig calorieën, veel vezels en vitamine C, E, ijzer en calcium. Bovendien bevatten ze betacaroteen. Dat is goed voor de ogen en voor de huid.
  • Een pompoen is maar liefst twee maanden houdbaar bij een temperatuur tussen de 12 en 15 graden.